По мед и масла

Мила Георгиева за 10 дни се спасява от кожен тумор с помощта на черен кимион и кайсиеви ядки. После започва да помага на други болни.

Списание ОСЕМ / Юни 2016: Светлин Петров, снимки Владимир Мачоков

 

Какъв е пътят между болката, която може би крие зад себе си сериозна здравословна опасност, и неусетното ѝ преодоляване, а после и решението за това изцяло да промениш живота си? За Мила Георгиева той минава през… капките на две от най-мощните растителни масла, които ни е дала природата. Нейната история започва плашещо – със сериозен кожен проблем, но благодарение на маслата от кайсиеви ядки и черен кимион продължава триумфално. Природните еликсири не само помагат на младата жена да победи здравословния проблем, но и я вдъхновяват да поеме съвсем ново начинание – предлагайки многобройните им ползи на повече хора, които се нуждаят от тях.

 

По мед и Масла

Вначалото на тази поучителна история, която за кой ли път ни припомня необятните възможности на природата, мила Георгиева има рекламна агенция, обича работата си, грижи се за семейството и малкия си син и всичко изглежда чудесно. Но, както често се случва, стъпката между спокойния живот и кошмара понякога е малка, неусетна и идва толкова внезапно, че сякаш мощно земетресение помита идилията. За мила това земетресение се случва преди година.

Проблем от нищото

„Беше точно преди великден, един ден усетих, че на гърба ми като от нищото се появи малка бенка, съвсем скоро преди това я нямаше. Стърчеше една такава – сбръчкана, започна да ме боли и да тече кръв от нея.“ На следващия ден мила отива при известен кожен лекар, препоръчан є от приятели. Докторът казва, че бенката вероятно е злокачествена, трябва да бъде отстранена възможно най-бързо и є записва час за операцията след 10 дни.
в тежки моменти винаги до нас са най-близките. Затова веднага, щом се прибира у дома, мила се обажда на майка си веселина Алексиева и споделя проблема.
По това време тя е на екскурзия в македония и съвсем случайно по време на пътуването става дума, че един от мъжете в групата е страдал от тежък, често дори смъртоносен здравословен проблем – рак на панкреаса. След операцията един ходжа му казва да пие от 100% натуралните, чисти масла от черен кимион и ядки от кайсия, като това ще заздрави имунната му система и ще предотврати развиването на разсейки. Човекът обаче не спира да пие маслата, за да е спокоен, че болестта няма да се върне. вече 10 годи- ни е напълно здрав. Купува си ги от Турция и от Македония, по това време няма вносител за българия.
Тъй като историята му заинтригува силно Веселина, тя използва, че е в Македония и решава също да купи от безценните капки – взема от кайсиеви ядки и черен кимион. Смята да ги пие профилактично, без въобще да подозира, че дъщеря има сериозна диагноза. Случайно… но както читателите на Списание 8 знаят добре, няма нищо случайно.

Чувайки за кожния проблем на мила, майката заклева дъщеря си да ги пие, така че да помогнат за подсилване на организма преди операцията.
Макар да признава, че не очаквала кой знае какви резултати, мила все пак решава да опита. „Не вярвах, даже є казах: няма смисъл, какво ще ми помогне?! но почнах да ги пия, защото майка ми всяка сутрин ми звънеше да провери.“ Така 10 дни поред, без да пропуска, мила взема указаните дози от двете масла. Когато идва уреченият ден за операция, притеснена се отправя към болницата.

“ПРОСТО НЕ ВЯРВАХ, ЧЕ ЗА 10 ДЕНА ТЕЗИ ДВЕ МАСЛА МОГАТ ДА МИ ПОМОГНАТ. БЯХ ТОЛКОВА ВЪОДУШЕВЕНА, РАЗКАЗВАХ НА ВСИЧКИ.”

За да предпази бенката, през изминалите дни тя я е скрила с лейкопласт. Усеща болка, но не я пипа, за да пази образуванието от разраняване.
Когато лекарят маха лепенката над бенката…, възкликва изумен: „Какво сте направили?“. мила се разтреперва: „реших, че е станало нещо още по-страшно, но той продължи: бенката е изсъхнала, нищо няма.“
И наистина – на мястото на бенката има само коричка от рана и щом я отстраняват, отдолу се показва здрава кожа. Едва за 10 дни от образувание- то няма и следа, а единственото, което през това време мила променя в ежедневието си, е пиенето на маслата от кайсиеви ядки и черен кимион.
Жената е категорична, че няма как лекарят да е сгрешил диагнозата при първата им среща – бил опитен доктор, а и не е възможно кървяща, болезнена бенка да бъде объркана с каквото и да било. Очевидно чудото е „дело“ на двете натурални масла.

От опит и традиции

Изключително щастлива, младата жена решава да сподели своята радост с фирмата производител. Още на паркинга на болницата влиза през мобилния си апарат в интернет, намира имейла на фирмата и пише благодарно писмо. Споменава колко е жалко, че нямат представител в България. и че тя е готова да се заеме с тази дейност, за да помага на други хора да оздравеят. мила признава, че няма опит в този бранш, но е убедена в ползите от продуктите.
Само след 10 минути получава отговор от компанията, че с радост приемат предложението, защото предпочитат да работят с хора, които познават силата на 100% натуралните и чисти масла и имат лично отношение към тях. „Освен това въобще не бяха учудени от моята история. Казаха, че техните продукти се базират на опита и традициите на поколения преди тях, че ежедневно получават писма от САЩ, Канада, Япония, от хора, много от които са имали подобни проблеми на моите“, спомня си мила.
Помолихме за коментар и д-р Ирена Маждракова от консултативен център за хармонично здраве „Хела“. „В организма всичко е въпрос на хомеостаза, на баланс. Когато подобрим средата в тялото, освобождаваме всичките му защитни механизми и задействаме собствените му оздравителни сили. В случая на Мила такава роля са изиграли тези две масла. Когато те се комбинират, имат мощен иму- ностимулиращ ефект, действат и противовъзпали- телно“. Лекарката също прилага двете масла в прак- тиката си. Двама нейни пациенти имали неприятни мастни образувания по скалпа си, а след 2 месеца пиене на маслата те значително се смалили. На други инхалациите с масло от черен кимион помогнали при тежка суха кашлица. Д-р маждракова препоръчва черния кимион и ядките от кайсия при вирусни и бактериални инфекции, кашлица, доброкачествени образувания и като профилактика при хора с наследствено предразположение към образуването им.

„Щом маслата на „боталайф“ ми помогнаха, редно е да стигнат до повече българи“ – си казва Мила. Това, което отличава избраните от Мила масла,
е, че се извличат по изцяло природен метод – със студено пресоване, само от първа преса и без никакви химикали. Маслата са 100% натурални, произведени от качествени суровини, без примеси и без използването на химикали, което ги прави чисти, концентрирани и годни за вътрешен прием.

С дъх на кайсии

maslo_kaisievi_semkiAмигдалина – маслото от кайсиеви ядки, е мощна и естестве- на форма на витамин В 17. Както казва Мила Георгиева, ви- тамин В 17 е наричан и „съвършеният химиотерапевтичен агент“ – той унищожава болните ракови клетки, без да зася- га здравата тъкан. Действа болкоуспокояващо, подобрява процесите на обмяна и забавя стареенето. Кайсиевото масло съдържа и други витамини от В-групата, а също – А и Е, омега-6 и омега-9 мастни киселини.
Дневно се приемат между 10 и 30 капки, може да се добавят към салати, ястия, сокове. Прилагано външно, веществото подсилва колагена в кожата и помага регенерацията ѝ при изгаряния. Маслото от кайсиеви ядки е мощен стимулатор на косата.
Маслото се приема вътрешно. Профилактично е добре да се пие 3 до 6 месеца всяка година.

Кимион за всичко

maslo_cheren_kimionЧерният кимион е едно от най-добрите медицински семена в чо- вешката история! Заслужено го наричат панацея, датира от времето на египетските фараони. Споменава се в Библията и от пророка Мохамед като „лекарство за всяко заболяване освен за смъртта“. Над 600 изследвания показват ефекта на маслото
от черен кимион. Той се дължи на сложната химическа структура на семена- та, съдържащи над 100 съставки, включително протеини, витамини В1, В2, В3, В9, минерали, калций, желязо, мед, цинк, фосфор, както и значими източ- ници на есенциални мастни киселини. Негови активни съставки са кристалин нигелон и тимохинон. Изследвания на учени от Охайо доказват, че тимохино- нът е антиоксидантен, противовъзпалителен и антираков агент, безвреден за нормалните клетки. Маслото се използва от векове при диабет, астма, алергии, сърдечносъдови и бъбречни заболявания. Нутриентите му се спра- вят с условията на дефицит в организма и възстановяват нормалното му състояние. Това е концентрирана храна, дар от природата. Мощен имунос- тимулатор, който превъзхожда всяко друго естествено средство, използва- но за автоимунни разстройства. Маслото е особено полезно за тонизиране и подобряване на кръвообращението. Ефективно е при хемофилия, синузит, белодробни заболявания, мигрена, колит, гастрит, простатит, псориазис. Има антивирусен, антибактериален и противогъбичен ефект.
Дозирането е от 1 ч.л. до 3 с.л. 1 или 2 пъти дневно. 1 с. л. масло от черен ки- мион, смесена със също толкова мед в топла напитка преди лягане, ще ви по- могне за здрав и спокоен сън. По-внимателни трябва да са хората с импланти.


One Comment

владимир

Това с тези масла е чудесно. сега приемам вътрешно масло от черен кимион и си мажа с него едно съмнително място на кожата. но искам имейл, или телефон на г-жа мила георгиева по възможност. просто да я питам лично за неща свързани с приема на маслата. благодаря предварително !


Оставете коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.